Tips om conversie te verhogen

5 Tips om conversie te verhogen met e-Commerce sites

Online winkelen wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een artikel online te kopen in plaats van in een fysieke winkel, simpelweg omdat het goedkoper, sneller en milieuvriendelijker is. Maar e-commerce sites kunnen moeilijk te navigeren zijn.

Wat zijn de voordelen van e-commerce sites?

E-commerce sites, zoals online winkels, bieden veel voordelen. Online winkelen is goedkoper dan in een fysieke winkel te gaan. Bovendien kan je ook met de meeste e-commerce sites betalen met Bancontact, iDEAL, PayPal, credit card of via overschrijving.

Zoals we hebben gezien in het bovenstaande voorbeeld, beschikken online winkels over vele andere voordelen – ze versnipperen de beginselen van zaken als rekeninghouders en verzendkosten. Het doet er niet toe waar je woont: zelfs wanneer je bijvoorbeeld naar Australië bent kun je veilig en gemakkelijk een bestelling plaatsen.

Nog meer voordelen van e-commerce sites.

  1. Geld besparen
  2. Kopen vanuit je zetel
  3. Product betrouwbaarheid
  4. Grote kortingen
  5. Losse producten bestellen
  6. Betalen met Bancontact, iDEAL, PayPal, credit card of via overschrijving.

Bied 24/7 klantenservice

Veel klanten vinden het lastig om zoeken en kopen te combineren. Daarom is het handig als je de site 24/7 open hebt voor hun klantenservice, zodat ze niet in de problemen komen.

24/7 Klantenservice levert een service op die garandeert dat je altijd bereikbaar bent voor al je klanten. Zelfs wanneer de site gesloten is, of door een technische storing. Deze service kan met behulp van chat-functies worden uitgevoerd of via email, telefoon of live chat.

Zoals ik al zei: websites maken het gemakkelijker voor jou om contact met je klanten te houden en hen te helpen bij hun aankoop. Je bespaart daarmee ook veel tijd en geld op verkopen of andere marketing activiteiten.

Hoe de conversie te verhogen

Door het correct beheren en optimaliseren van je online winkel, kan je conversie verhogen. Om de conversie te verhogen moet je meerdere dingen goed doen:

– De bestelling volledig afhandelen
– Een duidelijke navigatie aanbieden die gemakkelijk is om te gebruiken
– Een goede ervaring met het afronden van een aankoop bieden
– De koper opvrolijken door terugkoppeling te geven over hun aankoop
– Verzendkosten vergoeden in ruil voor feedback én een positieve review.

Bied gepersonaliseerd winkelen aan

Als je een webwinkel hebt, dan wil je ervoor zorgen dat je bezoeker meteen de juiste keuze maakt en niet hoeft te zoeken. Maar wat kan je doen als je toch moeite hebt om de site overzichtelijk te houden en je site ook nog eens lastig te navigeren is? Het antwoord is simpel: personalisatie.

Personalisatie is de ideale manier om iedere webbezoeker zijn of haar perfecte artikel te laten vinden. Daarnaast helpt personalisatie ook bij het vergroten van conversies. Door meer relevante content op verschillende pagina’s van je website toe te voegen, creëer je eerder het gevoel dat jouw website persoonlijk wordt. Hierdoor wordt online winkelen nóg aantrekkelijker voor bezoekers.

Zorg dat bezoekers overal op de website toegang hebben tot responsieve navigatie

Online winkelen kan de marketing van jouw onderneming enorm boost geven, maar het kan ook een groot probleem worden als je niet met de juiste technieken werkt. Het is vanzelfsprekend dat ieder website project een andere behoefte heeft. E-commerce sites hebben vaak behoeften aan responsive design

Of u nu bezoekers verwacht van buitenlandse landingspagina’s, zoals Google Maps of Zalando, of van uw nationale site, zorg dan dat hij overal op de website toegang heeft tot responsieve navigatie.

Nieuwe bezoekers vanuit Google Maps of Zalando willen niet meteen weten wat ze moeten doen als ze uw site bezoeken

Conclusie

Online winkelen wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een artikel online te kopen in plaats van in een fysieke winkel, simpelweg omdat het goedkoper, sneller en milieuvriendelijk is.

In dit artikel hebben we nieuwe manieren aangereikt. We hebben ook geprobeerd om je website eruit te laten zien als een website die op je doelgroep past en die kan aantrekken.