SEO Tips om u te helpen

8 SEO tips om u te helpen hoger te scoren in Google

Wanneer zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo! gegevens indexeren over uw website, zijn ze op zoek naar nuttige informatie. Elke keer dat een zoekmachine uw website toevoegt aan de lijst met websites die ze indexeren, wordt uw positie in de resultatenlijsten groter. Dit wordt ook wel Google PageRank (GPR) genoemd. Met behulp van SEO(Search engine optimization) kunt u ervoor zorgen dat u hoger in de resultatenlijsten verschijnt. Hieronder vind je 8 tips om het beste resultaat te bereiken voor een betere positie in Google’s resultatenlijsten.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search engine optimization(zoekmachine optimalisatie). SEO is een methode die het mogelijk maakt dat uw website hoger in de resultatenlijsten van Google of een andere zoekmachine verschijnt. Door SEO effectief toe te passen, kunt u ervoor zorgen dat uw website hoger in de resultatenlijsten verschijnt waardoor meer bezoekers op uw website terecht kunnen komen.

Om het beste resultaat te bereiken, moet u weten hoe Google omgaat met informatie en welke zaken u moet doen om positie 1 te bereiken in de resultatenlijsten.

Hoe kan je Google PageRank verhogen?

Google PageRank is een algoritme dat Google gebruikt om de relevantie van de websites te bepalen. Het staat voor de geloofwaardigheid, betrouwbaarheid en populariteit van je website.

Verhoog je PR door het delen van links naar je website.

Google PageRank is een belangrijke factor bij het bepalen van de populariteit van de websites. Het is mogelijk om je Google PR te verhogen door het delen van links naar je website. Maar als je geen links kan delen, kan je ook andere manieren proberen om je PR te verhogen. Je kan bijvoorbeeld periodiek content plaatsen op je site of blog, inclusief nieuwsberichten die relevant zijn voor jouw doelgroepen. Ook moet je ervoor zorgen dat er genoeg social media activiteit is op jouw pagina’s.

Verhoog je PR door content te plaatsen op je site of blog

Het delen van links naar je website is niet de enige manier om je Google PR te verhogen. Er zijn veel methoden om je PR te verhogen, zoals plaatsen van content of blog die relevant is voor jouw doelgroep.

Content wordt door Google gebruikt om een website aantrekkelijk te maken voor de bezoeker. Content kan zowel inhoud als foto’s bevatten die relevant zijn voor jouw doelgroep.

Als je content wilt plaatsen, moet je ervoor zorgen dat het effectief en rechtstreeks naar een bepaalde doelgroep gaat. Content kan ook gebruikt worden als e-mail marketing of social media-actie.

Verhoog je PR door gezonde social media activiteit

Er zijn veel mogelijkheden om je positie op Google zoekresultaten te verbeteren. Hierbij gaat het niet alleen om het leveren van geweldige content maar ook om wetten en regels over Google’s algoritme. Hoewel je hier natuurlijk eigenlijk geen invloed op kan uitoefenen, is het wel belangrijk dat je bekend bent met wat jouw website doet ten behoeve van de zoekmachine.

Social media kan een enorme invloed hebben op je Google PageRank. Het is een van de manieren om je website te laten presenteren, maar ook om je content te delen en te adverteren.

Extra TIPS:

 1. Gebruik goede keywords
 2. Verwijder onnodige navigatie
 3. Verwijder onnodige links
 4. Verwijder onnodige JavaScript-scriptjes
 5. Standaardiseer de inhoud van je pagina’s
 6. Koppel social media-pagina’s met je website
 7. Voeg relevante content toe aan je website
 8. Voeg relevante informatie toe aan je website

Website optimaliseren voor Core Web Vitals

De Core Web Vitals werden in mei 2021 als ranking factor opgenomen in het algoritme van Google. Met deze CWV wordt de gebruikservaring op websites gemeten. De drie metrics zijn: Largest Contentful Paint (LPC), First Input Delay (FID) and Cumulative Layout Shift (CLS) Google let hierbij vooral op aanklikbaarheid van buttons, het selecteren of secties in het keuzemenu.

Het is belangrijk om te weten hoe de zoekmachine indexering werkt. De zoekmachine draait een algoritme dat gebruikmaakt van bepaalde site-eigenschappen, zoals het aantal pagina’s, het aantal verwijzingen naar andere websites en de inhoud (te vatten in een begrip).

Kies de juiste keywords

Het volgende is een van de belangrijkste voorwaarden om optimaal onderweg te zijn in de zoekresultatenlijst. Ziet u nu een website die op zoek gaat naar: ‘woning’, ‘keuken’ of ‘veehouders’? Zonder gebruik te maken van SEO tools, kan dit verwijden. Het zou zelfs kunnen zorgen voor een verlies van jouw positie in de Google’s resultaatlijst. Hoe meer relevant keywords u aanwerkt, hoe hoger je positie in de zoekresultatenlijsten zal zijn.

Wanneer u aan de slag gaat met SEO, kunt u ook het juiste pakketje aan keywords samenstellen, dat biedt maximale toegang tot de zoekresultatenlijsten van bepaalde websites. Wanneer dit niet mogelijk is, kan het beste zijn om creatieve keywords te combineren met andere keywords die voldoende relevant zijn voor het product of dienst.

Gebruik van sociale media en blogs

Blog platformen

Sociale media en blogs platformen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram zijn bekend om hun hoge interactie met het publiek. Omdat ze veel te maken krijgen met de gebruiker, is dit een goed moment voor u om te adverteren. Met behulp van sociale media kan een grote groep potentiƫle klanten worden bereikt die vaak niet in de lijst staan van websites die Google indexeert.

Uw positie in Google’s resultatenlijsten kan verbeterd worden wanneer u een blog of social media account opent en wordt aanbevolen door andere bloggers of adverteerders. Het is ook mogelijk om blogposts te plaatsen op bepaalde zoekmachines waardoor deze onderdeel worden van het zoekresultaat.

Social Media campagnes

Social Media campagnes zijn een van de beste manieren om uw website te promoten. De grote voordelen hiervan zijn:

 • Uw website wordt bekend door verschillende social media websites, zoals Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn
 • Social Media campagnes kunnen uw bezoekers verhogen
 • Een groot deel van deze bezoekers geeft aan om uw website weer te zien in hun favoriete zoekmachine
 • Social Media campagnes kunnen mensen met interesse in uw product of dienst aanspreken

Hulp van anderen bij het verhogen van Google PageRank

De positie van een webpagina op de zoekmachine indexing van Google is het belangrijkste rankingcriterium. Deze pagina staat bekend als “PageRank” en wordt ook wel gezien als de positie van de pagina in de resultaten.

Het bepalen van een goede positie op Google is heel complex, maar hier kunnen we je helpen. Dit moet aan alle voorwaarden voldoen die je nog niet hebt behaald en daardoor kunnen we effectieve SEO aanvragen rechtvaardigen.

Hulp bij het verhogen van de positie van jouw online succesfactoren zijn te vinden onder onze diensten

Uw Google PageRank verbeteren door externe links

Uw pagina bevat te veel onnodige links naar andere websites? Om het aantal links te verminderen, moet u uw website optimaal voor SEO(Search engine optimization) ingericht zijn.

Als uw website slecht optimaal gemaakt is, zullen zoekmachines eerder links naar andere websites die beter geschikt zijn naar uw pagina richten. Dit kan resulteren in minder relevante resultaten en een achteruitgang in GPR.

Met behulp van deze tips kunt u de juiste link naar uw pagina toevoegen. U kunt dit doen door alle relevante informatie te verzamelen over welke sites en cijfers belangrijk zijn voor Google’s lijst met resultaten. Met eenvoudige instructies kunt u dit doen, waardoor er meer positieve resultaten komen voor het beste GPR-resultaat.

De juiste website structuur

Om een goede website structuur aan te leggen, is het van groot belang om te weten hoe je zoekmachine indexering werkt! Het is belangrijk dat de inhoud van de website zo compleet mogelijk is, want als er onvoldoende relevante informatie beschikbaar is, dan zullen zoekmachines dit gebrek niet merken en het resultaat van de zoekmachine zal daardoor negatief worden.

Uiteraard moet u een duidelijke structuur hanteren, die in korte tijd voorzien kan worden van relevante informatie. Uw website moet ook geschikt zijn voor mobiele apparaten. Zoals iedere andere pagina, moet het ook eenvoudig bereikbaar zijn. De beste manier om uw website optimaal te laten functioneren en meer resultaten te behalen op Google is door het gebruiken van SEO-technieken.